Næsten 75% af danskerne bruger Google som deres søgemaskine, og derfor er der ingen tvivl om at det er utroligt vigtigt at ligge højt placeret hos Google.

I april 2015 blev det oplyst at Google nu vil begynde, at interessere sig for om hjemmesider er mobilvenlige. Det fungerer på den måde at du har en placering hos Google på computere, og en anden placering på mobile enheder som mobiltelefoner og tablets. Når der søges fra en computer, går Google ikke op i, om den er responsiv eller ej, men hvis man søger fra en telefon eller en tablet, så prioriterer Google mobilvenlige hjemmesider væsentligt højere end hjemmesider der ikke er mobiltilpassede. Det vil sige, at selv om du har en super god hjemmeside, som har en god placering på computeren, så kan den godt ligge rigtigt langt nede på mobile enheder, hvis altså den ikke er mobilvenlig.

I og med at tre fjerdele finder din hjemmeside igennem Google, og at over halvdelen af dem gør det fra en mobil enhed, så det er rigtigt mange besøgende, som du går glip af.